Közélet

2007.04.10. 12:34

Olcsón is lehet nyaralni!

Legolcsóbban 200-250 ezer forintból hozhatja ki egy négytagú család az egyhetes nyaralást, ha minden költséget összeadunk – derül ki a kecskeméti utazási irodáktól kapott információkból.

S. I. Á.

A legolcsóbban elő- és utószezonban lehet nyaralni. Vagyis jelentős kedvezményt kapnak azok, akik nyaralásukat június 17. előtt, illetve augusztus 20. után időzítik. – A Tourex Utazási Iroda ajánlata szerint egy négytagú család Prágában 84 ezer forintért nyolc napot tölthet el háromcsillagos szállodában. A szobához reggeli jár, de az ár természetesen nem tartalmazza az útiköltséget, a többi étkezést és a biztosítást – mondta Varjú Zoltán, az iroda ügyvezető igazgatója.

– Ha a számtalan belföldi ajánlat között keresgélünk, kiemelhető Gyopáros, ahol 110 ezer 560 forintért ugyanezt a szolgáltatást megkapják a nyaralni vágyók – annyi különbséggel, hogy a hotel nem három-, hanem kétcsillagos. Azoknak, akik olcsó tengerparti utat keresnek, ajánlható Görögország északi része, Chalkidiki és Paralia környéke, ahol 75 ezer 600 forintért bérelhetnek négy személyre apartmant, ami már az autóbuszos utazás költségét is magában foglalja.

Gyermekkedvezmény, biztosítások

Ha gyermekkel utazik, érdemes megérdeklődni, jár-e kedvezmény. Általában 3-5 éves korig ingyenes a gyerekek ellátása, illetve az eredeti ár felét kell fizetni. De több balatoni vendégházban ingyen szállhatnak meg a gyerekek 14 éves korukig. A betegség-, baleset- és pogyászbiztosítás 360 és 750 forint között van naponta. Úthasználati díj, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás és idegenforgalmi adó is növelheti még a cehet.

Diós Ilona, a Mistral Utazási Iroda munkatársa Prágát említi. – Egy hosszú hétvégéért 115 ezer forintot kell fizetni négy személyre, mely magában foglalja a buszos utazást, a három- csillagos szállodát és a reggelit. A belföldi vízparti nyaralók kedvelt úti célja Tihany, ahol négyfős apartman 64 ezer 400 forintért bérelhető nyolc napra. Az Adrián, Montenegróban ugyanez a nyaralás 79 ezer 600 forintba kerül.

A Hurrá Nyaralunk Utazási Iroda a szlovákiai Bártfafürdőn 64 ezer forintért ajánl félpanziós ellátást négytagú család részére nyolc napra – nyilatkozta Deák Ágnes irodavezető. A Mátrában ugyanez az üdülés szállodában félpanzióval 120 ezer forintba kerül. Bulgáriában, Görögországban, Horvátországban négyfős tengerparti apartman már 80-100 ezer forintért bérelhető.

Különleges luxusutakra is befizethetünk

Mauritiusi esküvő és nászút 1 millió 200 ezerért. Akár erre is befizethetünk egyes utazási irodáknál. Az iroda biztosítja ezért az összegért a repülőutat, egy hét all inclusive ellátást tengerparti szálloda nászutas-lakosztályában, az anyakönyvvezetőt, két tanút, DVD-re rögzített esküvői felvételt, fényképeket, gyertyafényes vacsorát a tengerparton, és még az otthon maradt násznépnek is küldenek e-mailben néhány képet az esküvőről.

Különleges luxusutakra is befizethetünk Mauritiusi esküvő és nászút 1 millió 200 ezerért. Akár erre is befizethetünk egyes utazási irodáknál. Az iroda biztosítja ezért az összegért a repülőutat, egy hét all inclusive ellátást tengerparti szálloda nászutas-lakosztályában, az anyakönyvvezetőt, két tanút, DVD-re rögzített esküvői felvételt, fényképeket, gyertyafényes vacsorát a tengerparton, és még az otthon maradt násznépnek is küldenek e-mailben néhány képet az esküvőről.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!