Közélet

2007.04.02. 15:52

Frindzs, ami nincs

Hatalmas össznépi bulival zárult vasárnap a kultúrzsivaj. Különleges muzsikusok léptek a világzenét jelentő deszkákra a Városi moziban.

csenki

Véget ért az öt napos nap. Nem szeretnénk vitát nyitni arról, hogy mennyire volt sikeres. Hiszen a siker sok mindenben mérhető. Pénzben, nézőszámban, jólérzésben... És igazán csak azokkal szállnék vitába, akik maguk is ott voltak a különbőző helyszínek színes megmozdulásain.

Mert megmozdulás az volt. Nem kevés. Rámozdulás viszont - sok esetben - csak csínján. Hogy ez minek köszönhető, majd kiderül, ha a főszervezők és alszervezők, felszervezők és leszervezők összedugják a fejüket, és mérleget vonnak.

Ami tény: nem sűrűn szoktak ennyi kulturális csemegét tálalni egy város lakosságának. Aki járt a felöltöztetett vasútállomáson, a parádésra fényfestett Városi moziban, az izgalmas darabokkal szolgáló Cirókában, a fellépőkkel, alkotásokkal és virágokkal tarkított KIO-ban, a Planetáriumban, az Eleven Közösségi téren, tudja miről beszélek.

Aki nem volt, az nézze meg a képgalériákat, olvassa el az írásokat, kérdezze meg ismerőseit. És reménykedjen, hogy jövőre ismét lesz Kecskemét Fringe.

Lehet, hogy egy - Magyarországon még - gyerekcipőben járó kezdeményezésnek voltunk tanúi, de mindenképp egy kiváló dolog ez, melyet érdemes folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!