Hírek

2007.03.30. 19:19

Dunaújváros: sokmilliós hűtlen kezelést sejt a Fidesz

Hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Dorkota Lajos: Dunaújváros fideszes alpolgármestere szerint jóval értéke alatt jutott hozzá négy magánszemély ahhoz a földterülethez, amelyen a Hankook gumigyár épül Dunaújvárosban.

BAMA

„Néhány dörzsölt kormányközeli üzletember milliárdos haszonra tett szert, miközben a város önkormányzatát kisemmizték” – mondta a parlamenti képviselő, aki szerint mintegy 300 millió forinttal rövidítették meg az önkormányzatot. A politikus szerint a szocialista vezetésű város tavaly januárban húsz hektárnyi földterületet apportált egy négy magánszemély által alapított kft-be 176 millió forint értékben. Később az önkormányzatot a fenti áron kivásárolták a kft-ből, de a földterület maradt: később a magáncég azt és a környező területet több milliárdért értékesítette. A kormányközeli üzletemberek rövid fél év alatt több mint egymilliárd forint haszonra tettek szert– állítja Dorkota.

A politikus szerint Kóka János gazdasági tárcája egy olyan megállapodást is vállalt az ügyletet segítendő, hogy biztosítják a gyors hatósági ügymenetet. Hozzátette: ennek kapcsán mind a földhivatalnál, mind a cégbíróságnál felmerül a gyanú, hogy megsértették a hatályos törvényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!