Hírek

2007.03.29. 16:58

Egyre több helyen igényelhető már a Széchenyi-kártya

T. M.

Hétfőtől 64 takarékszövetkezet 118 értékesítési pontján is lehet Széchenyi-kártyát igényelni – jelentette be Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára tegnap az Országos Takarékszövetkezeti Szövetséggel és a Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-vel aláírt megállapodást követően. A Széchenyi-kártyával tízmillió forintos hitelkeret igényléséig nincs szükség dologi biztosítékra. A hitelkeret nem egyszeri, hanem visszafizetés után a kártya érvényességi ideje alatt újra és újra igényelhető.

A vállalkozások a Regisztráló Irodahálózatban adhatják le igényeiket. Az igénylési lap, valamint a csatolandó dokumentumok felsorolása a KA-VOSZ honlapján (www.kavosz.hu) megtalálható. Hiánytalan kérelemcsomag esetén, a szükséges ellenőrzések után, a kérelmeket az iroda rögzíti, és megküldi az vállalkozás által választott bankfióknak, ahol a hitelbírálat történik. Pozitív döntés esetén köthető meg a hitelszerződés.
A Széchenyi Kártya tulajdonosok száma folyamatosan növekszik. Jelenleg országosan 99 ezer kártyaigénylés van a hitelintézeteknél, az átadott kártyák száma pedig meghaladja a 72 ezret, amit 335 milliárd forint jóváhagyott hitelkeretet jelent. Az igénybevevő vállalkozások elsősorban a kereskedelem, valamint az építőipar területén tevékenykednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!