Hírek

2007.03.31. 04:32

Megbetegedtem a gyógyszertől, pert indítok

Olvasónk fél évig szedett egy gyógyszert. Meghízott, és veszélyesen magas lett a cukra. Tart tőle, hogy ez az orvosság mellékhatása. Pert indítana a gyógyszergyár ellen.

Rados Virág

Mielőtt a kedves olvasó bírósághoz fordulna, győződjön meg arról, valóban a gyógyszer okozta-e a bajt. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában tanácsolták. Felkereshet egy független orvosszakértőt, aki megvizsgálja az esetet.

Nagyon fontos, hogy a hölgy úgy és olyan adagban szedte-e az orvosságot, ahogyan azt előírták neki. Szintén kérdés lehet, használt-e mellette más gyógyszereket, illetve megfelelő életmódot folytatott-e. Ha korábban is súlyproblémákkal küszködött, a szakértő aligha fogja a készítmény mellékhatásának betudni az elhízást.

De ha a szakember kiadja a szakvéleményt, hogy a gyógyszer a hibás, a hölgy kezében a bíróság előtt már lesz dokumentum, azaz felhasználható bizonyíték.

A bíró szintén elrendelheti az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot. Ennek során a megbízott ugyanazon szempontok szerint dolgozik, mint a magánúton megkeresett szakember.

Amerikában jóval több sikerrel kecsegtetne egy ilyen eljárás. Gyakran idézett példa: valaki ott több millió dollárt nyerhet a McDonalds''-tól pusztán azért, mert azt állítja (és bizonyítja), hogy az ő ételeiktől hízott el. De nem Amerikában vagyunk, úgyhogy ezzel most hiába példálózunk. Itthon a gyógyszergyárak azért írnak hosszú listát a szedési útmutatótra a lehetséges mellékhatásokról, hogy ezek esetén elkerüljék a kellemetlen következményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!