Hírek

2007.03.26. 18:29

Országgyűlési lépések hulladékégető mű miatt

É. S.

Szolidaritását fejezte ki Szentgotthárd és térsége lakosságával az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága a határ közelében, Ausztriában tervezett hulladékégető mű építése miatt. A testület felhívja a kormány figyelmét, hogy értékelje a határtérség környezeti helyzetét, kísérje figyelemmel a vízszennyezéseket és a hulladékégető megvalósításának előkészítését.

Az állásfoglalás szerint a kormány kezdeményezzen tárgyalásokat az osztrák kormánnyal, valamint Burgenland tartomány vezetésével a beruházás országhatárokon túli környezeti hatásainak vizsgálatáról. A kormány folyamatosan, valamint az év végéig számoljon be a térség környezeti helyzetéről az országgyűlési szakbizottságnak.

A bizottság azt is kezdeményezi, hogy a tavaszi ülésszak során együttes ülést tartsanak Ausztria, Szlovénia és Burgenland tartomány illetékes szakbizottságaival. A bizottság a témakörben országgyűlési határozattervezetről is szavazott, de ez nem kapta meg a szükséges többséget: a hét ellenzéki képviselő támogatta, a tíz kormánypárti képviselő viszont nemmel szavazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!