Sport Hírek

2007.03.21. 11:52

A bajnok új klubban hajt

A ballószögi Gáspár Zoltán hiába védte meg országos bajnoki címét, nem indulhatott a legutóbbi, római vb-n.

B. A.

- Mi volt az oka, hogy háromszoros bajnokként nem lehetett ott az egyesfogathajtók világbajnokságán? - kérdeztük Gáspár Zoltánt.

- Darázs nevű lovammal négy évet folyamatosan végig versenyeztünk. Még a tavalyi válogatókat is becsülettel megcsináltunk, ám az edzőtáborban kiderült, hogy a lovam nem bírja a sorozatterhelést. Ilyen állapotban nem vállalhattuk fel a vb-t. Mindenkit, leginkább persze engem bántott a dolog, de egyet kellett értenem a kapitány döntésével. Remélem, hogy a következő vb-n már ott lehetek.

- Új év, új egyesület?
- Valójában már tavaly eldőlt, hogy a Csopakról a Felsőlajosi Húskirály Sportegyesületbe igazolok. Nincs bennen sértődöttség, nem haragszom senkire. Szabó József fogattulajdonossal és Darázszsal is sok szép közös élményben volt részünk, de ilyen az élet. Békésen váltunk el egymástól, és most már új célokért küzdök.

- Az idén melyik kategóriában indul?
- Maradok az egyesnél. Ám az még nem dőlt el, hogy régiós bajnokságon elindulok-e a kettesek között. Ezt a fogattulajdonos, Nagy Tibor dönti el. Az új egyesületem első számú hajtójának, ifj. Nagy Tibornak és lovainak a felkészítését segítem. Tehetséges hajtó, fiatal társaival előbb utóbb ők lehetnek a trónkövetelők.

- Hol kezdi a szezont?
- Valószínű, hogy először április közepén a kerekegyházi viadalon állok majd rajthoz. Új lóval versenyzek. Ez az év eldönti, hogy így együtt alkalmasak vagyunk-e egyesfogathajtó versenyekre. Nem könnyű a feladat, de az új kilences díjhajtó program nemcsak nekem, hanem a riválisaimnak is alaposan feladja majd a leckét.

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!