Közélet

2007.03.21. 09:40

Saját zsebre dolgozott a hitelügynök?

Lenyúlta a kihelyezett hiteleket az anyagi problémákkal küzdő lajosmizsei hitelügynök. Több millió forintos kárt okozott a pénzintézetnek – véli a lajosmizsei asszony ellen vádat indítványozó kecskeméti ügyészség.

Noszlopy

Nem csak a 40 éves nő, hanem rajta kívül még hat személy lesz vádlott a büntetőperben. Az elsőrendű vádlott még 2005-ben lett vállalkozóként a pénzintézet képviselője. Hitelre vágyó ügyfeleket kellett toboroznia.

Ennek során felkereste őket a lakásukon, és kitöltötte a hiteligénylő lapot. Az ügyfelek személyazonosságának lakáson történő ellenőrzését követően ő vitte ki a bankból a megállapított hitelkeretet, ami átlagosan 100 ezer forint körüli összeg volt. Végül neki kellett begyűjtenie hetenként, a törlesztő részleteket is az adósoktól.
       
Az asszony akkor csúszott meg a lejtőn, amikor anyagi problémái jelentkeztek. Sikerült megszereznie néhány elveszített személyigazolványt, valamint olyanok adatait, akik nem is igényeltek hiteleket a banktól.

A fiktív igénylésekre utalt pénzt azután felvette, elköltötte, illetve olyan ismerőseinek adta át, akik nem álltak kapcsolatban a bankkal. A hetenkénti törlesztésbegyűjtés terhe persze ettől függetlenül szorította. Ezért ismerőseit rábeszélve, azok nevében, újabb és újabb hiteleket igényelt.

A hitelpiramis végül „bedőlt”: az ügyészség most csalással, sikkasztással, magán és közokirat hamisítással vádolja az asszonyt, valamint hat társát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!