Hírek

2007.03.12. 14:13

Szigorú rendőri ellenőrzések március 15-én

Szigorú ellenőrzésekre készül a rendőrség március 15-én az állami ünnepségek budapesti helyszínein - mondta köztársasági őrezred parancsnoka a rendőrség hétfői sajtótájékoztatóján.

BAMA

Szabó Ferenc elmondta, hogy a Kossuth téren, a Március 15-e téren, a Nemzeti Múzeumnál, illetve a Művészetek Palotájánál úgynevezett kettes fokozatú biztonsági zónát hoznak létre. Valamennyi helyszínt bekamerázzák és légtérzárlat is lesz. Az MTI kérdésére elmondta, hogy minden kiemelt helyszínen magaslati figyelőpontokat létesítenek, ahol távcsővel és rádióval felszerelt, az őrezred civil ruhás munkatársai kísérik figyelemmel a rendezvények résztvevőit, hogy kiszűrjék azokat, akik nem az ünneplés szándékával érkeznek a helyszínre.

Kijelentette: az elmúlt években sem voltak mesterlövészek a figyelőpontokon, kivéve, amikor magas szintű vendég látogatott Magyarországra. Komáromi Endre, az ORFK közrendvédelmi és közlekedésrendészeti főosztályának vezetője elmondta, hogy március 15-ére összesen 1.205 rendezvényt jelentettek be, a korábbi években általában 600 rendezvény szokott lenni ezen a napon. Hangsúlyozta: a bejelentések egyikével kapcsolatban sem hoztak tiltó határozatot.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!