Hírek

2007.03.06. 10:19

Amszterdamban pólózhat az UTE

Az UTE női vízipóló-csapata egyedül maradt állva a magyar csapatok közül

BAMA

Amszterdamban rendezi meg április 20. és 22. között az európai szövetség (LEN) a női vízilabda LEN Kupa négyes döntőjét, amelyben az UTE-OSC-Cemelog együttese is érdekelt a nemzetközi kupákban egyedül állva maradt magyar női együttesként.

A római LEN-központban elkészített sorsolás szerint az Újpest és az orvosegyetemi klub "vegyescsapata" a második számú kontinentális sorozat körmérkőzéses fináléjában az első napon a holland Nereus Zaandam gárdájával száll vízbe, másnap a Valkay Erzsébetet is felvonultató olasz ASD Roma következik, majd a zárónapon a görög Olympiakosz Pireusz lesz az ellenfele Primász Ágneséknak.

A kupa előcsatározásai során a magyar csapat a három leendő rivális közül kettővel már találkozott. A decemberi, első  selejtezőkörben 12-10-re nyert a rómaiak ellen, majd az újabb, már januári kvalifikációban a hollandokat is legyűrte 10-9-re. A mérleget egy vereség rontja le: az itáliai gárda a február eleji, római középdöntőben úgy végzett a csoport élén, hogy a végül mögötte másodikként továbbjutó UTE-OSC fölött 8-5-re diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!