Hírek

2007.03.02. 06:00

Dobó Kata: Egy sztár a jégről

Korábban csak görkorcsolyázni tudott Dobó Kata, ma már a jégen is biztos lábbal áll és produkálja magát a Sztárok a jégen című televíziós show-ban péntek esténként.

Bérci Ágnes

Olyan játék ez, amit mindenki komolyan vesz. Dobó Kata és profi jégtáncos párja, Beck György még az átlagnál is többet tesz a sikerért.

„Jó buli az egész, de nem volt könnyű a felkészülés. Négy hét alatt nem lehet olyan szinten megtanulni korcsolyázni, mint öt év kemény edzéssel. A tanulás időszakában snowboardos nadrágban gyakoroltam, így nem fájt, amikor elestem. A térdem kicsit megsínylette az elmúlt hetek megerőltető edzéseit, de a verseny másfél percében egyáltalán nem figyelek arra, hogy fáj vagy sem. Az viszont tény, hogy nagyon izgulok, sőt félek. Hiába játszottam több száz ember előtt a színházban, ez egészen más szerep. Először is itt sokkal nagyobb a közönség, meg aztán arra a rövid időre kell összpontosítani minden figyelmünket. Ez hihetetlen koncentrációt igényel.”

Igaz ugyan, hogy Kata csak a műsor kedvéért tanult meg korcsolyázni, de a sport mindig is része volt az életének.

"Olimpiai bajnok akartam lenni. Mégpedig úszásban. Lenyűgöző volt számomra, ahogy Vitray Tamás közvetítette Egerszegi Krisztina győzelmét. Az álom megmaradt álomnak, de valami mégis megvalósult belőle. Búvárúszó lettem. Az MHSZ-ben (Magyar Honvédelmi Szövetség) versenyeztem. Végül győzött a tudásvágy, és inkább a tanulásra fordítottam minden időmet. Most bizonyára sokan azt gondolják, amolyan jó tanuló, stréber kislány voltam. Annyi igaz belőle, hogy mindig szerettem tanulni, és csöndes gyerek voltam. Hiába küldtek le a szüleim a játszótérre, én inkább olvastam. Nem szerettem szerepelni sem. A húgom volt az, aki családi ünnepeken táncolt, énekelt. Róla hitte mindenki, hogy előadóművész lesz.”

Dobó Kata

Születési ideje: 1974. február 25.

Születési helye: Budapest

Csillagjegye: Halak

Életútja: 1997-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára * Fél év múlva kiment Amerikába * Amikor visszajött, ismét járt a színművészetire, rövidesen azonban végleg otthagyta *Hét évet töltött Amerikában * Jelenleg a TV2 Sztárok a jégen című show-jában látható

Filmjei: A miniszter félrelép (1997), Európa Expressz, Ámbár tanár úr (1998), Amerikai rapszódia (2001), Túlélésből jeles, A professzor (2003), Csak szex és más semmi (2005), Szabadság, Szerelem, Elemi ösztön 2. (2006)

A tanulás, a színészet, a sport – mind-mind hallatlan önfegyelmet, szorgalmat követel.

„Édesapám katonatiszt volt, aki ugyancsak fegyelmet követelt. A hivatása miatt sokat költöztünk gyermekkoromban. Röviddel a születésem után Lentibe mentünk, majd két-három év múlva Győr következett. A nyolcadik osztály második félévét már Pesten végeztem. Rövid ideig Kijevben is éltünk.”

Érettségi után nem gondolt azonnal a színészetre. 1995-ben hívta meg Szurdi Miklós rendező az Éretlenek című sorozatba.

„Az iskola után autószalonban dolgoztam, majd titkárnő voltam egy szállodai étteremvezető mellett. Amikor megkaptam a szerepet az Éretlenekben, Szurdi elküldött Földessy Margit színitanodájába. Az ott szerzett élményeimnek köszönhetően jelentkeztem a főiskolára. Fél év után ott is hagytam, igaz, akkor még nem véglegesen. Kimentem Amerikába. Amikor hazajöttem, folytattam a főiskolát, de rövidesen ismét búcsút vettem tőle. Immár örökre. Hét évig éltem Amerikában, és ma is ingázom a két ország, két földrész között.”

Kata jelenleg a Sztárok a jégen miatt van Budapesten, de már készül az újabb utazásra.

„Élvezem a próbákat, jó kis csapat jött össze. Karsai Zitával mi vagyunk a két rosszcsont a társaságban. De bármennyire is jó velük, amint befejeződik a verseny, azonnal elutazom valami jó meleg, pálmafás helyre.”

Bérci Ágnes Dobó Kata Születési ideje: 1974. február 25.

Születési helye: Budapest

Csillagjegye: Halak

Életútja: 1997-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára * Fél év múlva kiment Amerikába * Amikor visszajött, ismét járt a színművészetire, rövidesen azonban végleg otthagyta *Hét évet töltött Amerikában * Jelenleg a TV2 Sztárok a jégen című show-jában látható

Filmjei: A miniszter félrelép (1997), Európa Expressz, Ámbár tanár úr (1998), Amerikai rapszódia (2001), Túlélésből jeles, A professzor (2003), Csak szex és más semmi (2005), Szabadság, Szerelem, Elemi ösztön 2. (2006) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!