Hírek

2007.02.24. 16:18

Lenne mit javítani a közállapotokon

BAMA

A magyarországi közállapotokról vitáztak pénteken vezető értelmiségiek a Pénzügykutató Zrt. és az Aegon Magyarország Zrt. által rendezett konferencián. Tölgyessy Péter politikai elemző szerint a rendszerváltáskor létrehozott alkotmányos berendezkedésen alapvetően nem volna célszerű változtatni, a törvényalkotás színvonalán viszont volna mit javítani. Stumpf István ezzel szemben támogatná az átfogó módosítást, amely akár a köztársasági elnök szerepének újragondolását, sőt egy második kamara bevezetését is jelenthetné.

Gombár Csaba politológus elsősorban a reformokkal kapcsolatos minimális társadalmi konszenzust hiányolta. Ezt nem vitatta Draskovics Tibor kormánybiztos sem, ám kiemelte, hogy a nyilvánosság biztosításának nem arról kell szólnia, hogy melyik miniszter történetesen mennyit telefonál, vagy miféle, senki által nem támogatott ötletek, tanulmányok készülnek az apparátusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!