Közélet

2007.02.15. 17:30

Viteldíjemelés és költségvetés

Nem volt kérdéses egyetlen kecskeméti önkormányzati képviselő számára sem a mai közgyűlésen, hogy muszáj jóváhagyni valamiféle autóbusz viteldíj emelést.

Takács Valentina

Az alaphelyzet az elmúlt évekhez hasonlóan most is az volt, hogy minél kisebb drágítást hagy jóvá a közgyűlés, annál nagyobb támogatást kell adnia a Kunság Volán Zrt.-nek ahhoz, hogy ne legyen veszteséges a helyi tömegközlekedés.

Végül 23 igen szavazattal és hat tartozkodással szavazták meg a három változat közül a maximális, azaz 15 százalékos viteldíj emelést, amely március 1-től lesz. Így is 210 millió forintos támogatás szükséges ahhoz, hogy nullszaldós legyen a volán társaságnak a szolgáltatás. Ebből az összegből 105 milliót ad a város, és ugyanannyit tesz mellé a központi költségvetés.

A támogatást azonban a város csak később adja oda, illetve hívja le a központi forrásokból.  Ennek feltétele, hogy a Kunság Volán Zrt. számoljon be arról, hogy miként teljesítette a várossal kötött tavalyi megállapodását, illetve ismertesse az idei fejlesztési elképzeléseit.

Szintén ma elfogadták Kecskemét idei költségvetését, amely 32,4 milliárd forint. A képviselő-testület tegnap délután húsz igen és hat nem szavazattal fogadta el a rendeletet. A bevétel azonban ennél kevesebb, így jelenleg több, mint kétmilliárdos hiány mutatkozik.

Részletek a pénteki Petőfi Népében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!