Hírek

2006.10.16. 17:00

Kémkedésre buzdítják a tanárokat

BAMA

Nagy-Britanniában nyilvánosságra került egy dokumentum, amelyben a brit oktatási minisztérium arra buzdítja a muzulmán hallgatókkal érintkező egyetemi oktatókat és a felsőoktatási intézmények munkatársait, hogy jelentéseket fogalmazzanak és küldjenek a rendőrség speciális alakulatainak.

A Guardian című napilap által idézett körlevélben az egyetemi tanárokat és a felsőoktatási intézmények dolgozóit arra kérték, hogy kémkedjenek azon „ázsiainak tűnő” és muzulmán diákjaik után, akikről feltételezik, hogy iszlám szélsőségesek hatása alá kerültek és terrorveszélyt jelentenek. A brit kormány szerint ugyanis az egyetemi intézményeket „megfertőzték” az újabb tagokat toborzó szélsőségesek.

Az előterjesztés szövege megnyugtatja a tanárokat, hogy a speciális egységek nem azonosak a titkosszolgálattal, de ösztönzi őket: ha valami gyanúsat észlelnek, lépjenek, és ne várják meg a nyomozók jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!