Hírek

2006.05.18. 13:00

Gógl: az MSZP-nek nincs elképzelése az egészségügyről

Az MSZP-nek elképzelése sincs, hogy mit kellene csinálni az egészségüggyel - mondta Gógl Árpád, a Fidesz egészségpolitikusa csütörtökön az MTI-nek.

BAMA

A fideszes politikus Gyurcsány Ferenc ügyvezető és megbízott miniszterelnöknek szerdán az MTV Az Este című műsorában elhangzott, az egészségügyet érintő kijelentéseire reagált. Szerinte az MSZP szocialista módra létrehoz egy bizottságot, mert elképzelésük sincs, hogy mit kellene csinálni. Pártja megoldási javaslatait tolmácsolva a fideszes politikus hangsúlyozta: a betegek számára biztonságot nyújtó egészségügyi rendszert kellene működtetni, amelynek az alapja az alapellátás, háziorvosokkal, védőnőkkel, fogorvosokkal, gyerekorvosokkal.

Mint megjegyezte, nagyon stabil, hálózatszerű sürgősségi és mentőszolgálat-ügyeleti rendszert kellene felépíteni. Ez lenne az a szerkezet, ami biztonságot ad az embereknek - tette hozzá. Kiemelte azt is, az egészségügyben dolgozóknak tiszta, világos pályaképet kell adni, mert mint mondta, azért mennek el a magyar orvosok és nővérek külföldre, mert nem látják biztonságosnak a jövőjüket. Egy stabil, biztosítási alapú egészségpénztárt kell végre megteremteni - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!