Friss hírek

2006.02.09. 09:32

Szexuális zaklatásért zártak ki az iskolából egy hatéves fiút

Három nap kizárással büntettek egy hatéves kisfiút az amerikai Massachusetts állambeli Brockstonban, amiért osztálytársnője alsóneműjébe nyúlt.

BAMA

Az elemi iskola vezetése komolyan vette a kislány szüleinek panaszát szexuális zaklatás miatt, s ezért büntették az "elkövetőt" háromnapos kizárással. Az esetet kommentáló szülők egyike szerint, amikor iskolába megy a gyerek, tudnia kell, hogy nem érhet hozzá társai intim testrészeihez.

Az eset kapcsán fellángolt a vita arról, hogy hogyan is kell megelőzni a hasonló eseteket az elemi iskolákban. A szakemberek szerint már óvodában el kell kezdeni a szexuális nevelést annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek az ilyen esetek. A pszichológusok szerint teljesen normálisnak nevezhető ebben a korban az érdeklődés, amennyiben nem válik erőszakossá.

A brockstoni iskola különben pontos szabályzattal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy mi is minősül szexuális zaklatásnak: az ismétlődő, nem óhajtott szóbeli vagy fizikai szexuális természetű magatartás.

Az iskolák azt várják az amerikai szakhatóságoktól, hogy foglalják szabályzatba, mi minősül szexuális zaklatásnak, és mi természetes, életkorfüggő szexuális megnyilvánulásnak az elemi iskolákban.

A brockstoni kisfiú szülei az ügy következtében más iskolába akarják átiratni gyereküket. (the enterprise)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!