Friss hírek

2006.02.08. 13:43

Beszakadt egy iskola teteje

A hó nyomása alatt szerdán összerogyott egy ausztriai általános iskola teteje. Az épületből az utolsó percben menekítettek ki száz gyereket.

BAMA

Tovább folytatódik a tetőbeomlások sorozata. Ma délelőtt a Passau közelében található Kopfing általános iskolájának a teteje omlott be az utóbbi napokban lehullott tetemes hó súlya alatt. A tanárok és a kisdiákok az utolsó pillanatban menekültek ki, szerencsére senki sem sérült meg. A szintén ausztriai Bad Ischlben is be kellett zárni egy iskolát a tetőszerkezet megroppanása miatt, Bajorországban szintén több helyen kellett riasztani a tűzoltókat és mentőegységeket a házak tetőszerkezetében keletkezett károk miatt.

Az osztrák hatóságok felhívják az Ausztriába utazók figyelmét, hogy az autósokra is komoly veszélyek leselkednek. Sok helyen kell lavinaomlással, hegyoldalakról, épületekről hirtelen lezúduló hótömeggel számolni, a völgyekben pedig az olvadó hó miatt keletkező vízfolyásokra, áradatra, csúszós útszakaszokra, rossz látási viszonyokra felkészülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!