Friss hírek

2006.02.06. 13:28

Jó szülők a meleg flamingók

Párként él két hím flamingó az egyik angliai madárparkban. A pár heteroszexuális flamingópároktól csent el tojásokat, kikeltette és a legnagyobb gonddal felnevelte a kis fiókákat.

BAMA

Az állatok világában nem ismeretlen a homoszexualitás, az azonban teljesen rendkívüli, hogy a két hím madár már öt éve hűségesen kitart egymás mellett. A flamingók ugyanis minden esztendőben új párt szoktak keresni maguknak, mondta el a park egyik munkatársa a Daily Mail című lapnak. Carlos és Fernando, a két fiú flamingó a párzási időben ugyanolyan szenvedélyes násztáncot jár, mesélte el a gondozójuk, mint a normális párok. Arra azonban még náluk sem volt korábban példa, hogy annyira vágyódjanak utódra, hogy emiatt ellopják más flamingók tojásait. Carlos és Fernando nagyon jó szülőnek bizonyult: a legnagyobb gondoskodással nevelték fel a három elcsent utódot, amire állítólag eddig még nem volt példa. Gondozójuk szerint mostmár szinte biztos, hogy a furcsa pár élete végéig együtt marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!