Hírek

2005.10.18. 00:00

Négymilliárd még hiányzik

Demszky Gábor főpolgármester hatmilliárd forint állami forrást remél a jövő évi budapesti útfelújításokra, ám erre a célra jelenleg csak kétmilliárd forintot szán a kormány a 2006-os költségvetési javaslatban.

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Demszky: az útfelújításokra és a BKV-nak is kell pénz
[/caption]„Jövőre 130 kilométer utat kívánunk felújítani, ehhez kértem a kormányfő támogatását” – mondta Demszky Gábor, miután tegnap közel egyórás megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. A tárgyaláson a BKV Rt. támogatásáról is szó esett, de konkrét összegek nem szivárogtak ki. Az biztos, a vállalat adósságállományának kezeléséhez emelt mértékű állami támogatás szükséges. „Közös cél a stabilan és kiszámíthatóan működő BKV annak érdekében, hogy ne legyen a következő években járatritkítás” – mondta Demszky Gábor. Hozzátette, ehhez természetesen a fővárosi költségvetés részéről is áldozatokat kell hozni. Az egyeztetésekbe ezentúl bekapcsolódik Kóka János gazdasági és Veres János pénzügyminiszter is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!