Közélet

2007.02.02. 11:16

Lakossági bejelentésre aprítják a fákat

Jelentős károkat okozott a csütörtök délelőtti viharos erejű szél Kecskeméten a Lánchíd utca és a Lánchíd sétány környékén.

- magyarvári -

Lakossági bejelentést követően szakemberek vizsgálták meg a területen álló nyárfákat, és kiderült: a fák nagy része elöregedett, ágaik bármelyik pillanatban letörhetnek. A szél következtében jónéhány kisebb-nagyobb ág a parkoló autókra hullott.
Szabó Tibor erdőgazdálkodási technikus, zöldfelület gazdálkodási csoportvezető elmondta: „Gyakorlatilag életveszélyesek ezek a körülbelül 30 éves babérlevelű nyárfák. A nagyobb ágak is bármikor elpattanhatnak, és személyi sérülést vagy vagyoni kárt okozhatnak. A bejelentés után a polgármesetri hivatallal együttműködve megkezdtük a munkát.”

A sétány mentén nagyjából 70-80 babérlevelű nyárfa áll. A megdőlteket ki kell vágni, a többiről pedig el kell távolítani a veszélyes ágakat.
 A szakember még hozzátette: Tulajdonképpen az optimális megoldás az lenne, ha a közeljövőben új fákat telepítenének a sétány mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!