Hírek

2011.02.09. 10:50

Őrizetben a moszkvai terrorakció gyanúsítottjai

Négy személyt előállítottak Ingusföldön a moszkvai Domogyedovo repülőtéren január 24-én elkövetett öngyilkos merénylet előkészítésében való részvétel gyanújával.

(MTI)

Az előállított személyek közül kettőt, a feltételezett merénylő Magomed Jevlojev kiskorú öccsét és húgát őrizetbe is vették - jelentette szerdán az Interfax hírügynökség és a Kommerszant című orosz lap. Egy harmadik személy, bizonyos Adan Genizsev őrizetbe vételének kérdését a bíróság nem tárgyalta, mivel a nyomozók adatai és az illető irataiban szereplő adatok nem egyeztek. Egy Iszlam Jevlojev nevű férfit keresnek még, de arról nem szól a tájékoztatás, hogy rokonságban áll-e az elkövetővel.

A titkosszolgálatok vezetői kedden zárt ajtók mögött tájékoztatták a duma illetékes bizottságának tagjait a nyomozás állásáról, s megismételték azt, amiért korábban Dmitrij Medvegyev elnök éles bírálatban részesítette őket, hogy ugyanis a 36 ember életét kioltó bűnügyet felderítették. Neveket nem mondtak, azzal indokolva ezt, hogy a veszélyeztetné a nyomozást.


 
A Kommerszant szerint azonban Ingusföldön nem volt nehéz a gyanúsítottak nevének nyomára jutni, a jogvédők pedig felháborodottan szóltak arról, hogy a hatóságok jobb híján fiatalkorúakat vesznek őrizetbe, a két testvér ugyanis 15 és 16 éves.
 
Az újság szerint a két fiatalkorút egyelőre nem küldték el sem Moszkvába, ahol a nyomozás folyik, sem a legközelebbi fogházba.

(MTI) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!