Hírek

2010.07.10. 22:23

Németország a bronzérmes

A németek szerezték meg a bronzérmet a Vb-n, 3-2 arányú győzelmet aratva Uruguay ellen.

bama.hu

A kiélezett találkozón az első félidőben Müller szerzett vezetést, majd Cavani egyenlített. A fordulás után Forlán a dél-amerikaiakat jutatta előnyhöz, Jansen azonban gyorsan  megszerezte a német második gólt, majd a hajrában Khedira eldöntötte  a mérkőzés sorsát.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Marcell Jansen és Sami Khedira ünnepel - okkal
[/caption]

Németország ezzel a sikerrel az eddigi három arany- és négy  ezüstérme mellé negyedik világbajnoki bronzérmét gyűjtötte be.  Legutóbb a 2006-os-es hazai vb-n volt harmadik. Uruguay korábbi két  bronzmérkőzéséhez hasonlóan ezúttal is kikapott. 

A németek sikerével az is biztossá vált, hogy 1934, 1954, 1966,  1974, 1982 és 2006 után nyolcadszor fordul elő, hogy kizárólag  európai csapat végez dobogós helyen a vb-n.

Nagy iramban kezdődött a vb utolsó előtti találkozója, melyre a  német válogatott alaposan kicserélődött a korábban megszokottakhoz  képest, ugyanis betegségek és sérülések miatt öt helyen is  változtatott alapcsapatán Joachim Löw szövetségi kapitány. A sokat  futó csapatok sokáig veszélytelenül futballoztak, majd a németek  vették át az irányítást, s kevesebb mint 20 perc után vezetéshez is  jutottak. A dél-amerikaiak a bekapott gól után gyorsan rendezték  soraikat, ritmust váltottak, az aggresszívabb, energikusabb játék  pedig gyors egyenlítést eredményezett. 

A szakasz hajrája zuhogó esőben telt, s ez úgy tűnt a németeket  zavarja kevésbé, próbálták nyomás alatt tartani riválisukat, mégis  nagyobb helyzetei az uruguayiaknak voltak. A fordulás után a németek próbálták átvenni az irányítást, ám  alig néhány perc után előbb Cavani került ziccerbe, majd nem sokkal  ezt követően Forlán csodálatos mozdulattal lőtte ki a német kaput.  Sokáig nem örülhettek vezetésüknek a dél-amerikaiak, miután egy nagy  kapushiba következtében egyenlített a német csapat.

Ezt követően lüktető maradt a játék, mindkét csapat a győzelemre  játszott, így élvezetes volt a mérkőzés. Veszélyes helyzetek mindkét  kapu előtt kialakultak, a hajrában azonban egy kapu előtti  kavarodást kihasználtak a németek, az utolsó percekben pedig meg  tudták tartani előnyüket, igaz, az utolsó pillanatban Forlán  szabadrúgásánál csak a kapufa mentette meg őket a góltól.

A 3. helyért: Németország-Uruguay 3-2 (1-1)

Port Elizabeth, 36.254 néző, v.: Benito Archundia (mexikói). Gólszerzők: Müller (19.), Jansen (56.), Khedira (82.), illetve  Cavani (28.), Forlán (51)
Sárga lap: Aogo (6.), Cacau (7.), Friedrich (90+2.), illetve  Perez (61.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!