Kultúra

2016.12.09. 07:46

Tollhegyre kerültek a nagyszülők

Az unokák kapták a főszerepet az Idősek Akadémiája programsorozat adventi találkozóján a Katona József Könyvtárban csütörtökön. Az Idősgondozó Szolgálat által kiírt, „Egy közös élményem nagyszüleimmel” című pályázat záró előadásán a 10 legjobbnak ítélt fogalmazást személyesen olvasták fel az ifjú szerzők.

Koós Kata

– Immár 8. alkalommal hirdettük meg pályázatunkat, melynek lényege, hogy a diákok kedves kis történeteket írjanak nagyszüleikről. Minden évben más iskolát választunk, az idei választásunk a Magyar Ilona Általános Iskolára esett. 22 pályamű érkezett be, melyeket szép rajzokkal is illusztráltak a 3. és 4. osztályos tanulók – fejtette ki Nagyné Fekete Julianna, az Idősgondozó Szolgálat vezetője.

– Szerintem mindannyian érezzük, hogy idősek és fiatalok kissé eltávolodtak egymástól. Azt gondoltuk, hogy egy ilyen ünnepséggel talán közelebb hozhatjuk őket egymáshoz. Legfőbb célunk, hogy a gyerekek jobban látogassák a nagymamáikat és nagypapáikat, illetve hogy az idősek is elfogadóbbak legyenek a fiatalokkal szemben: meglássák, mennyi érzelem és szeretet lakik bennük – tette hozzá.

 

Koós Kata -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!