Közélet

2016.12.08. 21:37

Ritka jó rozék versenyeztek

Hagyományosan december 6-án, Miklós-napon zajlott a 18. Országos rozé borverseny a kunszentmiklósi Városháza dísztermében.

Popovics Zsuzsanna

188 pincészet 334 bora került bírálatra, ennyi pincészet magyarországi borversenyen még soha nem vett részt – mondta el lapunknak Kunszeri Miklós borászati főfelügyelő, a verseny főszervezője. A versenyre benevezett borok minősége is jobb volt, valamennyi eddigi évjáratnál.

Az eddigiektől eltérően idén a bírálatban nem csak Miklós nevű borászok, hanem az elmúlt két évben aranyérmet szerzett borászok is részt vettek. A jobbnál jobb nedűket a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola vincellér tanulói szolgálták fel.

A rangos mezőnyben 80 rozé bor érdemelte ki a zsűri arany minősítését. A verseny nagyíját a Schieber Pincészet Szekszárdi Syrah rozéja nyerte, amely méltán viselheti a 2016-os évjárat legjobb magyar rozé bora címet.

Különdíjasok lettek: Szabó Laci Pincészete Tolnai rozé cuvé, Varsányi Pincészet Egri Kékfrankos-Merlot rozé, Feind Borház Balatonfőkajári Cabernet rozé, Csillagvölgy Pincészet Villányi Primőr rozé, Stier Pincészet Villányi Kékfrankos rozé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!