Kék hírek, bulvár

2016.12.07. 11:08

Műszaki cikkeket lopott az áruház biztonsági vezetője

Vádat emeltek egy félegyházi nagyáruház volt biztonsági osztályvezetője ellen, aki néhány hónapon keresztül közel 3,4 millió forint értékben lopott el rengeteg telefont, tabletet és más műszaki cikkeket munkahelyéről.

H. I.

A 34 éves kecskeméti férfi 2013 júniusától dolgozott egy kiskunfélegyházi nagyáruház biztonsági osztályvezetőjeként, feladata a betöréses és vagyonvédelmi rendszerek, valamint az áruházi folyamatok biztonsági kontrollja volt.
– A vádlott e beosztását felhasználva elhatározta, hogy az áruházban tárolt nagyobb értékű műszaki cikkeket ellopja és azokat továbbértékesítve rendszeres haszonra tesz szert – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, az ügyészség helyettes szóvivője.

A vádlott 2015 elején, néhány hónap leforgása alatt összesen 90 darab különböző típusú mobiltelefont, 1 elektromos borotvát, 3 headsetet, 7 hordozható merevlemezt, 21 tabletet és 1 motoradalékot lopott el. Ezek mindegyike értékesítésre váró, kifogástalan állapotban és gyári csomagolásban lévő termék volt, értékük összességében több, mint 3,4 millió forint.

A vádlott a lopott dolgok egy részét értékesítés céljából átadta édesanyjának, akinek nem volt tudomása arról, hogy azok bűncselekményből származnak. A nyomozás során a lopott műszaki cikkeket megvásárló személyektől összesen 92 500 forint értékű árut foglaltak le a rendőrök.

Az ügyészség a férfit folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja, amely 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A büntetőpert a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fogja tárgyalni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!