Közélet

2016.12.05. 13:51

Elindult a téli szezonális élelmiszer-ellenőrzés

Elindult az egész országra kiterjedő téli szezonális élelmiszer-ellenőrzés, amely egészen december 31-ig tart, az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberi végzik - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel.

mti.hu

A szezonális élelmiszer-ellenőrzést Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el - tették hozzá. 

A Nébih szakemberei fokozottan figyelik az előállítástól a forgalmazásig a friss hús, hal és haltermékeket a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, valamint az újévi ünnep egyik legkeresettebb termékét, a virslit. Továbbá nagy figyelmet fordítanak még az édesipari termékekre, a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre, a borászati termékek közül a borra és a pezsgőre, valamint az élő állatok szállítására is.

Az ellenőrzéskor nagy hangsúlyt kapnak a piacok, vásárok, karácsonyi rendezvények. A hatóságok célja, hogy a vásárlók megfelelő minőségű, biztonsággal fogyasztható élelmiszerhez juthassanak karácsonykor is - olvasható a tárca közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!