Közélet

2016.12.04. 20:33

Halászlé került az asztalra

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Gaál József alpolgármester tett látogatást vasárnap délben a Wojtyla Barátság Központban.

S. H.

Először beszámolót hallgattak meg a ház működéséről, programjairól. A polgármester a hallottakat követően gratulált az intézmény dolgozóinak. Külön kiemelte, hogy az ételosztáson túl hatalmas feladat hárul rájuk a lelki gondozás terén is. Ezt követően kérte, hogy egy következő találkozó alkalmával, mutassák be számára a 130 gondozott sorsát, hogy ezáltal is hatékonyabb segítséget tudjanak nyújtani. Konkrét esetek ismeretében a támogatókat is célzottan tudnák megszólítani.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] További képekért kattintson a fotóra! Fotók: Zsámbóki Dóra
[/caption]

A beszélgetést követően átsétáltak a népkonyha ebédlőjébe, ahol a város első emberei találkoztak a rászorultakkal. A polgármester személyesen is köszöntötte őket. Elmondta: év közben is figyelemmel kíséri a ház működését, és amikor szükséges, segítséget nyújtanak. Senkit nem szeretnének egyedül hagyni a problémájával. Szívesen meghallgatják őket, hogy tudják, mire van még szükség, mire kell még odafigyelniük.
Az ebéd előtt közösen gyújtották meg az adventi koszorún a második gyertyát. A polgármester és az alpolgármester nem jött üres kézzel, ünnepi halászlevet főzettek ebédre, és természetesen a csokimikulás sem maradt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!