Közélet

2016.10.23. 17:06

Harangszenteléssel ünnepeltek Bugacpusztaházán

Harangszentelést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján Bugacpusztaházán. A harangot Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke ajándékozta a településnek. A megemlékezés keretében nyitották meg a helyi értéktár kiállítótermét is.

V. P.

– Érdekes a párhuzam a harang avatása és 60. évfordulós ünnep között. Kapisztrán Szent János kereszttel a kezében vezette csatára Nándorfehérvár hős védőit a hazánkat fenyegető török ellen. Halálának napra pontosan 500. évfordulóján tört ki a magyar forradalom. Ahogy legyőztük a túlerőben lévő törököt, úgy győztük le 1956-ban az elnyomó kommunista diktatúrát. A magyarok hősiességéért szól délben a harang, hogy megemlékezzen minden magyar hősről, aki életét áldozta a hazáért – fogalmazott köszöntőjében Kerekes László Zoltán, Bugacpusztaháza polgármestere.

– Jelképnek tartom azt, hogy most itt ebben a kis községben, ahol kicsivel több mint hétszázan élnek, harangot szentelünk. Jelképezze ez a harang ennek a településnek az életrevalóságát, mert nincs szerep nélküli település. Minden településnek, ahogy minden embernek kell, hogy legyen hivatása, legyen feladata. A helyi értéktár lelkes megvalósítása is azt bizonyítja, hogy van jövője Bugacpusztaházának – fogalmazott ünnepi beszédében Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

 [caption id="" align="aligncenter" width="650"] Galériánkért kattintson a képre! Fotók: Vajda Piroska
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!