Közélet

2016.10.23. 13:21

Aranyérmes karamellszobor

Aranyéremmel zárta az erfurti cukrászolimpia első napját a kiskunfélegyházi Kovács János. A cukrász artisztika kategóriában az Északi-sark című karamellszobrával érdemelte ki a legmagasabb díjat.

V. P.

Az idén a németországi Erfurt ad otthont október 22-25 között a Nemzetközi Gasztronómiai Kiállításnak és versenynek, a The International Culinary Exhibitiont a szakácsok IKA/Culinary Olympics néven ismerik. A megmérettetésen, amelyen a világ legjobb cukrászai és szakácsai mérik össze tudásukat, ebben az évben 45 ország képviselteti magát.

A kiskunfélegyházi Kovács János már több hazai és világversenyen is bizonyította tehetségét. Volt már junior világbajnok, és 2011-ben az Év cukrásza versenyt is megnyerte. Az idei gasztroolimpián az úgynevezett D2 cukrász artisztika kategóriában indult. Tegnap rozmárokkal, pingvinekkel díszített Északi-sark című kompozíciójával nyerte le az aranyérmet. Ma krokodilokkal, bambuszokkal díszített trópusi tájat formázza meg karamellből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!