Közélet

2016.10.22. 06:10

Bejárták a folyót, az év végén a közös védekezésről egyeztetnek

Készülődnek a veszélyes évszakra az integrált dunai jégvédekezésben érintettek.

Kubatovics Tamás

A szokásos egyeztetésre decemberben kerítenek sort a magyar, szerb és horvát illetékesek, akik október elején, kisvíz idején személyesen szerezhettek tapasztalatokat a folyó Dunaföldvár és Vukovár közötti szakaszán. A kétnapos bejárás során előbb Dunaföldvár és az országhatár között egy magyar, másnap pedig a határtól Vukovárig egy horvát hajóval járták be és vizsgálták meg a kritikus szakaszokat, ahol a megálló és feltorlódó jég okozhat problémát mindhárom ország lakósságának.

Mint az eseményről beszámoló Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság közleményében fogalmaz:  bejárás során a résztvevők megosztották egymással elmúlt évi tapasztalataikat, megtekintették a bejárt szakaszok szabályozási műveit, valamint megismerkedtek a hajózási viszonyokkal. Ezek a  tapasztalatok segítik a felkészülést most következő téli időszakra. A háromoldalú év végi találkozót a bajai vízügyi igazgatóság szervezi.
De nem csak a vízen készülődnek a következő időszakra a vízügyesek. Az igazgatóság mindhárom árvízvédelmi szakaszán felülvizsgálták az ár-, és belvízvédelmi, valamint a folyamszabályozási műveket. Ebben az Aduvizig vezetői mellett szerepük volt a Országos Vízügyi Főigazgatóság és a megyei katasztrófavédelem szakembereinek is. A gátőrházak, védelmi raktárak és az ott tárolt eszközök szemléje során megállapították, hogy az árvízvédelmi fővédvonal megfelelő állapotú.

 

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!