Kék hírek, bulvár

2016.10.20. 11:54

Teréz körúti robbantás: Keszthelyen fogták el a gyanúsítottat

Keszthelyen fogták el a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját szerdán - jelentette be Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az ügyben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, a Központi Nyomoz Főügyészségen.

mti.hu

A vezérőrnagy elmondta: a férfi az autójában várakozott a Balaton parti Csík Ferenc sétányon, egy, a forgalomtól elzárt területen. Hozzátette: tűzszerészi vizsgálat után a műveleti egységek behatoltak egy házba, ahol "más célszemélyt nem találtak"; ezután a feltételezett elkövetőt Budapestre szállították.

Hangsúlyozta: a TEK az ország több pontján végzett akciókat szerdán, azonban a sajtóhírekkel ellentétben nem igaz, hogy ezek mindegyike a Teréz körúti robbantással lett volna összefüggésben.

MTI Fotók: Szigetváry Zsolt

Folyamatosan javul a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök állapota, remélhetőleg néhány hónap múlva vissza tudnak állni a rendőri szolgálatba - közölte Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

Az altábornagy elmondta: mintegy ezer bejelentés érkezett az üggyel összefüggésben; ezek közül egyiket sem "tették félre", a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda valamennyit ellenőrizte.
A főkapitány megköszönte a társszervek együttműködését és jelezte: az Országos Rendőr-főkapitányság továbbra is biztosítja a főügyészség számára a humán erőforrásokat és a technikai eszközöket az ügy felderítéséhez.

Nem kell kifizetni a Teréz körúti robbantás ügyében kitűzött nyomravezetői díjat - mondta az országos rendőr-főkapitány.

Papp Károly hangsúlyozta: klasszikus felderítő munka során jutottak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a gyanúsítotthoz. Hozzátette: amennyiben a főügyészség jelzi számára, hogy nem szükséges a nyomravezetői díj fenntartása, úgy vissza fogják vonni azt.
A gyanúsított beszámíthatóságának korlátozottságáról szóló sajtóhírekre Keresztes Imre főügyész azt mondta: a gyanúsítás még csak most történt meg, de mint ahogy minden ilyen súlyos esetben, ennek vizsgálata a későbbi nyomozás feladata lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!