Kék hírek, bulvár

2016.10.20. 10:45

Hárman rabolták ki a férfit

Csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat az ügyészség két bajai és egy szeremlei férfi ellen.

Zs. D.

A vádirat szerint a 20 éves és 22 éves bajai, illetve a 21 éves szeremlei férfi június 10-én este egy közös barátjuk bajai lakásában szórakoztak, majd a késő este elindultak a Halászpartra. Itt összeismerkedtek egy enyhén bódult bajai férfivel, aki szintén szórakozni indult és ehhez társakat keresett.

A férfi elmesélte a újdonsült ismerőseinek, hogy van nála 85 ezer forint. A három férfi elhatározta, hogy erőszakkal elveszik a sértett pénzét és értékeit. A bizalmába férkőztek, majd elcsalták egy elhagyatott butiksorhoz. Egyikük ököllel állon vágta a férfi, az elesett, a másik két férfi a földhöz szorította a sértettet, és elvették a tárcáját, benne a pénzzel és a cigijétől is megfosztották áldozatukat.

A három rabló elmenekült, a pénzt szétosztották, a tárcát a Dunába dobták. A sértett a testén és a fején 8 napon túl gyógyuló sérüléseket – így állkapocstörést – szenvedett. A vádlottakat a rendőrök néhány nappal a rablás után elfogták és őrizetbe vették.

A három férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. A sértettet megütő vádlottnak ezen kívül súlyos testi sértés miatt is felelnie kell. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben, bűnösségük kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!