Kultúra

2016.10.19. 20:06

Kodály-dalt is énekelt a dán kórus

Kedden és szerdán Bács-Kiskun megye több településén, Lakiteleken, Tiszaalpáron, Kiskunfélegyházán és Kiskőrösön is fellépett a dán Midtjysk Pigekor – Közép-Jütlandi Leánykar.

Zs. D.

Fotó: BUS CSABA

A koncertsorozatra a Bács-Kiskun megye és a Közép-Jütlandi Régió között ma már 25 éve működő kapcsolat részeként kerül sor, melynek szervezésében aktívan részt vett a Magyar-Dán Kulturális Egyesület.
A kórus a Dániát Németországgal összekötő félsziget, a gyönyörű természeti kincseiről ismert, erdőkben gazdag, tenger által körbeölelt magasföld, Jütland szívéből érkezett hozzánk, Silkeborg városából.

A 15 fiatal énekesből álló kórus világos, úgynevezett északi hangzást alkot. Mindannyian Inger Budde DusgÅrd karnagy tanítványai. Klasszikus dán egyházi zsoltárokat és dalokat énekelnek acapella, valamint zongora, vagy orgona kísérettel, de műsorukat színesítette például Kodály Táncnótája is. Rendszeresen fellépnek az év teljes időszakában. Koncertprogramjuk követi az egyházi liturgiát, az istentiszteletek gyakori szereplői.

 [caption id="" align="aligncenter" width="650"] Felvételeink a szerdai kiskőrösi koncerten készültek. Fotók: Bús Csaba
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!