Sport Bács-Kiskun

2016.10.19. 15:03

Országos bajnokság Kecskeméten

A júniusi Messzi István Emlékverseny után újabb rangos eseményt rendeznek Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. A hétvégén felnőtt országos bajnokságon mérik össze erejüket a legjobbak.

B. K.

A megmérettetés a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) támogatásával a Kecskeméti TE súlyemelő szakosztályának rendezésével zajlik, az ob fővédnöke Szabó Tünde sportért felelős államtitkár lesz.
Az ob-n a nevezési lista szerint 102-en próbálnak szerencsét, köztük a 12. magyar bajnoki címéért harcba szálló ólomsúlyú Nagy Péter, a riói olimpia tizedik helyezettje.

Bálint Csabától, a hírös városi klub edzőjétől megtudtuk, hogy a hazai színeket Árva László (56 kg), ifjabb Nagy Noel (69 kg), Nagy Noel, Megyeri Dávid (mindkettő 77 kg), Kmegy Máté (85 kg), Vaspöri Gábor (94 kg), Tölli László, Patkós Krisztián, Török Péter (mindhárom +105 kg). Kasza Adrienn (48 kg), Hoffer Ágnes (53 kg), Kasza-Kovács Klára (58 kg), Takács Erika (+75 kg) képviseli, illetve versenyen kívül dobogóra lép Árva Cintia (53 kg), aki nagyon jól szerepelt az U15-ös Eb-n. Ő és még három fiatal társa a szövetségtől kapott meghívást, hogy szokják a felnőtt versenyek légkörét.
Az országos bajnokság szombaton 10 órakor kezdődik, az utolsó súlycsoport versenyzői vasárnap 16 órától lépnek dobogóra. 

A hazaiak esélyeiről bővebben a Petőfi Népe csütörtöki számában olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!