Közélet

2016.10.18. 07:14

Születésfát ültettek a Családbarát Napon

Második alkalommal szervezte meg a Lakitelek Óvodáért Alapítvány a Családbarát Napot. A program keretében több generáció találkozásával a házasság és a család értékét kívánták erősíteni, népszerűsíteni.

PN

A községháza előtt gyülekeztek a babakocsis anyukák, akik az elmúlt egy évben hozták világra csemetéiket. A bölcsődéből is jöttek gyermekek, akiket a nevelők kísértek. A jelenlévőket Zobokiné Kiss Anita köszöntötte. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a település lélekszáma nőtt az elmúlt időszakban.

Elmondta, hogy a családalapítás a községházáról indul, amikor is két fiatal összeköti egymással az életét. Reményét fejezte ki, hogy az elkövetkezendő időben is sok gyermek fog majd születni. A babakocsis szülők a bölcsődések, a településvezetőkkel együtt indultak el az óvodába. Útközben a gyermekek és a felnőttek is szappanbuborékot fújhattak. Az intézmény előtt már várták őket az óvodások és a nagyszülők. A megjelenteket Kakóné Gál Andrea az alapítvány kuratóriumának az elnöke köszöntötte, aki beszélt arról, hogy alapítványuk célja az, hogy a család értékeit népszerűsítsék. Mint mondta, erre a legalkalmasabb ez a nap, amikor is több generáció is együtt tud lenni.

Sütő Lászlóné intézményvezető nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötte Vankóné Török Katalin óvónőt, aki Zobokiné Kiss Anitától vehette át a Pedagógus Szolgálatért Emlékérmet. Ez az elismerés annak jár, aki legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása, nevelése érdekében tevékenykedett. Vankóné Török Katalin negyven évig dolgozott az óvodában.

Az óvoda és az alapítvány hagyományt szeretne teremteni abból, hogy a Családbarát Nap alkalmából az elmúlt egy évben született gyermekek tiszteletére születésfát ültetnek.

Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is egy virágos kőris került a földbe, amit a polgármester ültetett el, az óvodások segítségével. Az elmúlt egy év alatt ötvenhat gyermek született. Az ő nevükkel ellátott kék és rózsaszín papír szívecskéket akasztottak fel a fára a felnőttek és a gyerekek.

 

Címkék#Lakitelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!