Közélet

2016.10.12. 21:54

Cseregyakorlatról tárgyaltak

Az erdélyi és félegyházi diákok cseregyakorlatáról is tárgyalt Böjte Csaba ferences szerzetes a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolában.

Vajda Piroska

Böjte Csaba ferences szerzetes a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója tett látogatás a napokban a félegyházi mezőgazdasági szakközépiskolában, hogy megismerje az intézményben folyó munkát. A megbeszélésen tárgyaltak arról is, hogy az általa támogatott erdélyi gyerekek cseregyakorlatra jönnének a félegyházi Mezgébe és Erdélyben is fogadnák a félegyházi diákokat.

Rózsa Pál igazgató részletesen beszámolt az oktatási intézmény és a gyakorlati helyek hasznos együttműködéséről. Elmondta, különös hangsúlyt fektetnek az elméleti képzés és a gyakorlati oktatás együttes alkalmazására. Csaba testvérnek bemutatták az iskola tangazdaságát, zöldség-gyümölcs feldolgozó és húsipari tanüzemét, valamint az iskola mintaboltját is. A Mezgében ugyanis hangsúlyozottan képviselik azt az elvet, hogy a diákok megismerjék az élelmiszer-előállítás minden folyamatát a termőföldtől az asztalig. Ugyanakkor gondot fordítanak a helyben előállított élelmiszer-alapanyagok helyben történő feldolgozására is. A találkozó végén Csaba testvér megkóstolta a diákok által készített termékeket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!