Közélet

2016.10.03. 13:59

Díjeső a Szent Imrében

Ha kreativitásról van szó, akkor Csúzdi Szabó Erika művésztanár tanítványai mindig kiválóan teljesítenek. A Szent Imrés diákok évről-évre egyre több képzőművészeti és rajzpályázaton bizonyítják tehetségüket. Így történt ez legutóbb is az Európai Mobilitási Hét pályázatán.

Sebestyén Hajnalka

Az Európai Mobilitási Hét pályázatán sokadik éve indulnak a tanárnő növendékei. A siker sosem marad el, de az idei eredmények kimagaslanak, minden eddiginél több fődíjat és különdíjat hoztak el a kecskeméti diákok. A „mérleg”: három jól felszerelt kerékpár kiegészítőkkel, kilenc különböző méretű roller és egy e-book olvasó.

A Földművelésügyi Minisztérium, az Emberi Erőforrás Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt Európai Mobilitási Hét rajz-, fotó- és kreatív országos pályázatának az idei témája a Kötöttpályás közlekedés volt. A pályázatra a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai 40 alkotást küldtek be, ebből 13-at a legjobbak közé soroltak. Az ünnepélyes díjátadásnak Budapesten a Római Kalandpark adott helyet, ahol egész  napos élményprogram fogadta a gyerekeket, akiket szüleik is elkísérhettek. A diákok kipróbálhatták a különböző függő platformokat, függőpályákat, gokartokat.

A díjakat Boros Anita vagyonpolitikáért felelős helyettes államtitkár adta át. A három fődíjas,  Varga Laura Lotti, Fazekas Donát és Simkó Eszter egy-egy kerékpárt vehetett át. A különdíjasok, Ormai Réka, Pap Tamara, Csősz Eliza, Unti Zsófi Viktória, Kohajda Ádám, Garaczi Kristóf, Kiss Eszter Csilla, Gonda Veronika Tünde,Vincze Maja egy-egy rollerrel térhetett haza. Czirkos Vince munkáját pedig egy e-book olvasóval jutalmazták.

Felkészítőjük, Csúzdi Szabó Erika  tanárnő nagyon büszke tanítványaira. Elmondta: az alkotások vegyes technikával készültek, voltak köztük egyedi grafikák és számos festészeti vegyes technikával készült kép. A pályázatot május végén írták ki, így a fiatalok a tanév utolsó napjaiban alkották meg a díjnyertes pályaműveket. Összességében nagyon jó anyag született, melyet az országos zsűri értékelése is bizonyít. A fő- és különdíjak mellett még könyvjutalmak is várhatók, de ezeket későbbiekben postázzák.
A tanárnő ezekben a napokban már újabb pályázatokra készíti fel a diákokat. Jelenleg egy poroszlói rajzpályázaton dolgoznak, melynek témája Apa és anya munkahelye. Elkészültek a pályamunkák a Kanagawai Biennáléra, valamint a Japán Művészetoktatási Alap 2017. Nemzetközi Gyermekrajz Pályázatára.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!