Közélet

2016.09.27. 20:18

Díjat kapott a Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központja

Látogatóközpont és Tanösvény kategóriában három-három nyertest hirdettek a Földművelésügyi Minisztérium, és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös Az év ökoturisztikai létesítménye 2016 pályázatán.

mti.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség a díjátadót követően az MTI-vel közölte: a pályázat célja az volt, hogy megmérettesse az ökoturisztikai létesítményeket kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján. A díjátadó ünnepséget a Turizmus világnapján, szeptember 27-én tartották.

A cím elnyerésére ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői - nemzetipark-igazgatóságok, erdőgazdaságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas- és magánvállalkozások - pályázhattak ökoturisztikai látogatóközpont és tanösvény kategóriákban.

Látogatóközpont kategóriában megosztott első helyezést ért el a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont, amelyet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság üzemeltet és a Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központja. Harmadik helyezett a Budakeszi Vadaspark lett.

Tanösvény kategóriában első helyezést ért el az aggteleki Kincskereső játékösvény, amelyet az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság üzemeltet. A második díjat a zalakarosi Égerösvény - Termáltó és Ökopart tanösvény kapta Zalakaros Város Önkormányzata üzemeltetésében. Harmadik lett a Gyulaj Zrt. által fenntartott Tamási-Miklósvári tanösvény.

A kategóriák győztesei korlátlan ideig használhatják "Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016" és "Az év ökoturisztikai tanösvénye 2016" címet.

Rendhagyó módon az idei különdíjat nem pályázó létesítménynek, hanem az ökoturisztikai tanösvények, kiállítások kivitelezésében és tervezésében leginnovatívabb megoldásokat felmutató vállalkozásnak ítélték oda. A különdíjat a tápiógyörgyei Patkós Stúdió nyerte.

 

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!