Kultúra

2016.09.27. 19:03

Éjszakáznak az egyetemen

Pénteken este a Pallasz Athéné Egyetem mindhárom kecskeméti kara gazdag programokkal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján.

Mihályka Gyula

A részvétel ingyenes, azonban több programra regisztráció szükséges.

A Kutatók Éjszakáját 2005 óta minden év szeptemberének negyedik péntekén rendezik meg. Délutántól késő estig rengeteg érdekes program várja a közönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához, melynek célja az is, hogy megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, népszerűsítse a természettudományokat.

A Gamf-karon – egyebek mellett – az érdeklődők megtekinthetik a Mercedes-Benz Made In Kecskemét című kiállítást, valamint a MotoStudent – Versenymotort építettünk! programot. De betekintést nyerhetnek a vendégek a nanoanyagok és a lézerek titkaiban, hegesztési és gyorsított fárasztóvizsgálat bemutató is lesz.

A kertészeti karon többek között bemutatkozik a Gyenes kertészet, de lesz gyógynövény bemutató és kóstoló is.

A pedagógusképző karon a számos program között önismereti és társasjátékok is várják az érdeklődőket. Teljes program és regisztrációs lehetőség: kutatokejszakaja.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!