Közélet

2016.09.23. 07:25

Életmentésből jeleskedett két civil Kunszentmiklóson

Idős férfi lett rosszul, esett össze nemrég Kunszentmiklóson, a Nyár utcában. Felesége segélykérésére két szomszéd sietett segíteni, majd tartotta életben a szívmegállást szenvedett beteget.

Popovics Zsuzsanna

A mentő kiérkezése után Devecsai Péter mentőszakápoló vette át az irányítást, a beteget azonnal a kecskeméti megyei kórházba szállították. Az idős férfinak napokig kritikus volt az állapota, de szerencsére felgyógyult, nemrég hazatért otthonába.

A sikeres életmentésnek hamar híre szalad a városban. A képviselő-testület első őszi ülésén Lesi Árpád polgármester ajándékcsomaggal, oklevéllel tolmácsolta a város elismerését az életmentőknek. Devecsai Péter szakápoló ott is elmondta: nagyon büszke Tóth Attilára, akit egy munkahelyi képzés keretében oktatott szakszerű elsősegély-nyújtásra. Az ÉLBER Kft. munkatársa éles helyzetben is remekül alkalmazta a tanultakat.

Megkeresésünkre Tóth Attila elmondta: amikor odaért a földön fekvő beteghez, már eszméletlen volt, de volt szívverése, és lélegzett is. Salga László segítségével stabil oldalfekvésbe helyezték, de rövid időn belül leállt a keringése, légzése. Attila ekkor kezdett el szívmasszázst alkalmazni, életében először, ám sikerrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!