Kék hírek, bulvár

2016.09.22. 16:46

Fiatalok telefonjait vette el a rabló

Fiatalokat támadott meg telefonjukért egy román állampolgárságú férfi Kecskeméten. Egyiküket, egy lányt meg is vert, hogy megszerezze a készüléket.

Zs. D.

Egy 17 éves fiú mobiltelefonját rabolta el egy román állampolgárságú férfi szombaton este, egy kecskeméti gimnázium sportpályáján. A rendőrség közlése szerint a 20 éves férfi előbb csak elkérte a telefont, amit miután megkapott, hogy megnézze, kivette a készülékből a SIM- és a memóriakártyát, amiket visszaadott a fiúnak, a telefont pedig zsebre tette.

A fiú követelte vissza a telefonját, mire a rabló egy letört faággal kezdett el hadonászni és azt mondta, hogy ha a fiú közelíteni mer hozzá. akkor megveri. A megrémült fiú elment.

A pontos személyleírásnak köszönhetően a nyomozók egy nap alatt az egyik kecskeméti áruházban elfogták a román férfit, akinek ruházatában megtalálták a telefont.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi szeptember 15-én 23 óra körül Kecskeméten, a Nagy Lajos Király körút és a Kalász utca kereszteződésénél beszélgetni kezdett egy fiatalkorú lánnyal. Tőle is el akarta „kérni” a mobilját, de a lány nem adta neki oda. Miután a lány faképnél hagyta a férfit, ő követni kezdte, meghúzta a haját, ököllel arcon ütötte és el akarta venni a telefonját, de a lány segítségért kiáltott, mire a rabló elmenekült.
A rendőrök kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását, amit a bíróság csütörtökön elrendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!