Közélet

2016.09.22. 15:39

Várják az ajánlatokat a romkocsmás pályázatra

Egyhangúlag megszavazta a kecskeméti közgyűlés, lehet pályázni a volt Rudolf-laktanyában lévő „beteg lovak istállójának” hasznosítására. A polgármester kijelentette, a „romkocsma” jeligével csak ötletet akartak adni. Szó esett az éjszakai életről, a Jam Pub ügyéről is.

H. I.

Az elfogadott pályázati felhívás szerint a 282 négyzetméter alapterületű volt istálló hasznosítására vonatkozó elképzeléseket és az árajánlatot november 4-ig kell benyújtaniuk az érdeklődő vállalkozásoknak. A hasznosítás időtartamaként határozatlan vagy 2016. december 1. napjától 2031. november 30. napjáig tartó határozott idő szerepel, azaz lehet, hogy már idén lenne itt valami. Hogy mi, az még pontosan nem tudható.

– Ötletadó a romkocsma jelige, de beleírtuk a felhívásba, hogy egyéb szabadidős célú hasznosítási lehetőségekkel is jelentkezhetnek a pályázók – mondta a kecskeméti polgármester. Szemereyné Pataki Klaudia hozzátette, várják az ajánlatokat, mert miután a laktanya több ingatlanjára akadt már bérlő, szeretnének ezzel az épülettel is valamit kezdeni.

A napirendi pont kapcsán szóba került a helyi éjszakai élet, és annak milyensége is. Radics Tivadar, a Jobbik képviselője kifejtette: megérti kortársai álláspontját, hogy egy 110 ezres megyeszékhelyen igenis legyen pezsgő belvárosi élet. Hozzátette, nem lehet figyelmen kívül hagyni a belvárosiak panaszait, ingerküszöbét sem. Egyetértett, hogy olyan helyen nyíljanak szórakozóhelyek, ahol a közelben nincsenek lakóházak, de a sokat ellenőrzött Jam Pub-ra célozva megkérte a városvezetést, hogy ne próbálják ellehetetleníteni a belvárosi még épkézláb szórakozóhelyeket olyan nevetséges intézkedésekkel, mint a tánctilalom.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester (Fidesz-KDNP) válaszában komoly problémának nevezte, hogy egyes fiatalok, középkorúak számára a szórakozás a hajnali 3-4 órakor történő üvöltözésben merül ki. Mint mondta, ezért is szánta rá magát a városvezetés, hogy kialakítanak egy szórakozónegyedet egy nem sűrűn lakott területen, és a 2018-ra elkészülő campus miatt a régi Rudolf-laktanya ideálisnak tűnik erre a célra.
– Azt, hogy a belvárosban hogyan alakulnak majd a különböző konfliktus-helyzetek, a jövő fogja eldönteni. Az említett konkrét esetben a városvezetésnek, az önkormányzatnak nincs semmilyen befolyása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!