Kultúra

2016.08.29. 15:02

Családi nap az óvoda melletti parkban

Játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? címmel rendeztek családi napot Nyárlőrincen az óvoda előtti parkban.

Szentirmay Tamás

Fotó: Bosnyak Janos 0036709308105

– A park sajnos nincs kellően kihasználva – mondta Szomjú Gabriella az esemény ötletgazdája. – Régi álmom valósult meg azzal, hogy olyan programot szervezek, ami nem csak gyermekeknek, de a felnőtteknek is szól. Bábszínházat mindenképpen szerettem volna, kiegészítő programként pedig kézműves és alkotó tevékenységet terveztem. Így csigatésztát lehetett készíteni Erki Jánosné és Deák Elekné irányításával. A gyerekek élvezték, nem látták még, hogyan készül a csigatészta. Ma már kevés az olyan háziasszony, aki maga készíti levesbe való tésztát. A családi napon készült csigatésztát természetesen mindenki hazavihette a vasárnapi húslevesbe.

Nagy sikere volt a gyöngyfűzésnek, amit Sánta Erika vezetett. Hamar Brigitta mandalafestésre, Golovics Ilona pedig papírfonásra tanította a gyerekeket. Sánta Márton fazekas korongozásra várta az embereket. Hajagos Adél segítségével pedig aranyszőrű bárányt készítettek a bábjátékhoz kapcsolódva. Szokolai József mozigépész irányításával dobozokból varázsoltak „autósmozit” a gyerekeknek, ahol régi mesefilmeket nézhettek. Bánföldi Ferenc moldvai táncokat tanított a mulatság résztvevőinek. A családi napon a TST Tánc és Aerobik Stúdió táncosa, Darányi Dávid is fellépett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!