Sport Bács-Kiskun

2016.08.27. 20:37

Szentkirály nyerte meg a Hírös Vágtát

A Szentkirályi Fair Play Díjat Kecskemét lovasa kapta.

baon.hu

A Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamának győztese Szentkirály település képviseletében Csiki Árpád lett Lord Black nyergében, ezzel a település bejutott a budapesti futamra. A legsportszerűbb versenyzőnek járó Szentkirályi Fair Play Díjat pedig Hajdú László, Kecskemét lovasa nyerte el a Hírös Vágtán.

A 2015-ben hagyományteremtő szándékkal alapított Szentkirályi Fair Play Díjat elsőként tavaly, a Nemzeti Vágtán ítélték oda, de idén a kecskeméti Hírös Vágtára is kiterjesztették a díjazást. A kecskeméti forduló fair play díját Kecskemét lovasa, Hajdú László érdemelte ki biztonságos lovaglásával. A Díj célja, hogy elismerje a rangos hazai lovasversenyek szellemiségét és szabályait leginkább tiszteletben tartó, etikus versenyzéssel példát mutató résztvevőit. Az elismerést a Nemzeti Vágta szeptember 16-18. között Budapesten megrendezett döntőjében is kiosztják majd.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Csiki Árpád, Szentkirály lovasa nyerte a versenyt
[/caption]


A kecskeméti előfutamon idén is – ahogy a Vágta 2007-es elindulása óta minden évben – elindult Szentkirály, és meg is nyerte azt, így bejutott a budapesti versenyre. A települést a tavalyi évhez hasonlóan ismét Csiki Árpád képviselte Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvizet tulajdonló Central Europe Mineral Water Holding elnökének Lord Black nevű lovával.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A kecskeméti forduló fair play díját Kecskemét lovasa, Hajdú László érdemelte ki biztonságos lovaglásával
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!