Kék hírek, bulvár

2016.08.27. 14:41

Ajándékot ígért, pénzt vitt a házaló

Idős kecskeméti olvasónk járt pórul egy csaló házalóval. Egy fiatalember azzal csöngetett be a nyolcvanéves asszonyhoz, hogy ajándékot hozott a WS Teleshoptól.

Popovics Zsuzsanna

– Mivel a cégtől korábban már rendeltem termékeket, és eddig meg voltam elégedve, nem gondoltam rosszra, és nem kértem igazolványt a jövevénytől – idézi fel a történteket a panaszos. – A fiatalember egy egész asztalt telepakolt különböző holmikkal, mondván, mindezt ajándékba kapom, mint hűséges vásárlójuk. Végül kibökte, hogy akkor lehet minden az enyém, ha veszek egy késkészletet 60 ezer forintért. Csak 30 ezer forint készpénzem volt idehaza. Nem baj – mondta –, elég lesz, de csak az ajándékok felét tudja itt hagyni. Ezután akkurátusan összepakolt, eltette a pénzt, udvariasan elköszönt. Csak később vettem észre, hogy a kifizetett késkészletet is magával vitte. Hiába hívtam a rendőrséget, feljelentést nem tudtam tenni, mert sem az illető nevét, sem az autója rendszámát nem tudtam megjegyezni.

Az eset kapcsán utánajártunk, van-e egyáltalán „ajándékakció” a WS Teleshopnál. A győri székhelyű Telemarketing International Kft. (akiktől az érintett rendszeresen vásárolt) ügyintézője nem lepődött meg a történeten.
– Sajnos gyakran keresnek bennünket hasonló módszerrel átvert emberek. A kecskeméti hölgynek is csak azt tudom mondani, hogy cégünk nem foglalkozik házaló kereskedéssel, kizárólag televíziós és online marketingtevékenységet végzünk. Olyan akciónk nincs, hogy otthonukban keresnénk meg a visszatérő ügyfeleinket ajándékozás címén – közölte az illetékes.

A panaszos mindezt tudomásul vette. Egyben belenyugodott, hogy 30 ezer forintért lett övé a tapasztalat, miszerint idegeneket semmilyen ürüggyel nem enged be a lakásába. Ja, és „ajándékként” gazdagabb lett néhány bóvlival: serpenyővel, konyhai vágó- és reszelőkészlettel. (P. Zs.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!