Kék hírek, bulvár

2016.07.27. 19:07

A tetőn vagdosták össze magukat az ugrással fenyegetőző migránsok

Szerdán este öt migráns mászott a tetőre, illetve néhány ablakba a kiskunhalasi menekülttáborban, azzal fenyegetőztek, hogy leugranak, ha nem teszik nyílttá az állomást. Rengeteg rendőr mellett mentő és tűzoltó is érkezett a táborba, fél 11-re aztán sikerült helyreállítani a rendet.

baon.hu

Legfrissebb: A rendőrség éjjel fél 11-kor közzétett közleménye megerősítette a korábban leírtakat. Annyit tettek hozzá, hogy  atetőn magukat összevagdosó két migráns megtagadta az orvosi ellátást.

A három ablakban fenyegetőző migránst is sikerült jobb belátásra bírniuk a rendőröknek, felhagytak a tiltakozással.

Fél 11-re helyreállt a rend a kiskunhalasi menekülttáborban.

Frissítés: Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó fél 9 körül az M1-en azt mondta a halasi helyzetről, hogy egy szíriai és egy iraki migráns mászott fel a menekülttáborban található magasföldszintes épület tetejére és leugrással fenyegetőzött. Száz-százötven társuk figyelte őket. A két migránsnak már elutasították a menekültügyi kérelmét, ők a kiutaztatásuk előtt álltak. A két férfi összevagdosta az alkarját és a mellkasát. Pszichológus bevonásával sikerült őket rábírni, hogy lejöjjenek, orvosi ellátásban részesültek.

Idő közben három „arab személy” a tűzelvezetőn eljutott egy második emeleti ablakig, ők jelenleg is ugrással fenyegetőznek.

A belbiztonsági főtanácsadó arról a szökésről is beszélt, amely még kedd este történt Kiskunhalason: öt algériai és két marokkói férfi hagyta el jogellenesen a befogadóállomást. Elmondta, hogy ötüket már elfogták, kettejüket pedig keresik. Itt tettük közzé fotójukat.

A migránsok a tetőre jutottak, onnan ereszkedtek le, majd a kerítésen keresztül hagyták el a tábort. A szökés miatt megvizsgálják, hogy milyen esetleges további biztonsági intézkedéseket szükséges bevezetni a fogadóközpontban.

Az M1 helyi tudósítója szerint 500 rendőr volt a helyszínen, az erők egy része már elhagyta a tábort. Két mentőautó is elment, azok valószínűleg az először lemászott migránsokat szállították kórházba, akik összevagdosták magukat.

A másik három migránsról egyelőre nem érkezett frissebb hír.

Korábban írtuk: Az M1 Aktuális csatorna információi szerint két migráns mászott fel a kiskunhalasi befogadóállomás tetejére, és a befogadóállomás megnyitását követelik, vagy legalább nyitottá tételét; azzal fenyegetőznek, hogy ha ez nem történik meg, akkor leugranak – írta a Híradó.hu.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] MTI Fotó: Donka Ferenc
[/caption]

Halasmédia információi szerint több mint 90 rendőrautó érkezett a Szegedi úti idegenrendészeti befogadóközponthoz kora este. A helyszínen vannak a rendőrök mellett a mentők és egy emelőkosaras tűzoltóautó is begördült a kapun fél 8 körül. A tűzoltóságra még nem volt szükség, és bár az emelőkosár felemelkedett a magasba, végül nem hoztak le vele senkit.

Fél 8-kor azt írták, csönd van a tábor területén, időnkent zúg csak fel a migránsok hangja, pár perce kiérkezett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelője is és ezzel egy időben egy második mentőautó is begördült a tábor kapuján.

A Halasmédia szerint balhé volt az egyik elkülönítő helyiségben is.

A Halasinfó azt írja, egy kamion méretű billencs is bement a táborba, ahol leborította a tartalmát. Egyelőre nem tudni mit, illetve hogy erre miért volt szükség. Feltételezések szerint homokot borítottak a központi térre, hogy a migránsok ne tudjanak köveket dobálni.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] MTI Fotó: Donka Ferenc
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!