Kultúra

2016.07.25. 13:58

A szabadban fújták

A solti ifjúsági fúvósok még táborozás közben is a szakmai munkára koncentrálnak. Idén először Gyopárosfürdőn nyaraltak, ahol felkérték őket arra, hogy a fürdő vendégeit szórakoztassák zenei játékukkal.

Sebestyén Hajnalka

Dacolva a hőséggel, a viharral a Solti Ifjúsági Fúvószenekar tagjai 43 fővel „elfoglalták” a  Gyopárosfürdői Erdei Faház Kemping fa és kőházait egy hétre. Gyönyörű környezetben élvezhették a kemping öregfái adta hűsítő árnyékot és a lombkoronák adta koncerttermi akusztikai hangzást. A tábor eseményeiről Fuchs Attila zenekar vezető, a Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység-vezető adott számot.
–  A zenei szaktáborunkat első ízben tartottuk Gyopárosfürdőn, a helyszínt nem véletlenül választottuk ki. A tábor befogadó képessége 50 fő, így majdnem minden épület a mi „birtokunkba” került. Azért volt mindez fontos, mert az előző tábori helyszíneken előfordult, hogy a délelőtti és délutáni zenekari hangszeres foglalkozások zavarták a velünk együtt kikapcsolódni vágyó vendégeket. Nem mindenki kedvelheti a fúvószenét, de nekünk ez már „életformává” vált – mesélte.

– Már az első napon tartottunk zenekari próbát, amelyen összeállítottuk a Gyopárosi Élményfürdőben előadni kívánt műsorszámokat. A fürdővezetés kérésére a fedett részben szórakoztató zenével kedveskedtünk a fürdőző közönségnek. Az emeleti nyitott részen helyezkedtünk el, ahonnan az egész beltéri részen lévő fürdőmedencékből kényelmesen hallgathatták játékunkat a vízben helyet foglaló kedves vendégek. A műsorunkat stílszerűen Kovács Eszti: Pancsoló kislány című slágerével nyitottuk és zártuk, amely hatalmas sikert aratott. A vendégszórakoztató műsor után, amikor a medencetérből távoztunk libasorban, addig tapsolt vastapssal a közönség ameddig az utolsó kis zenész ki nem ért az öltözőbe. Csodálatosan jó érzés volt solti „kiszenésznek” lenni azokban a pillanatokban.

A táborban a szakmai munka mellett jutott idő kikapcsolódásra is. – Szabadidőnkben felfedeztük a környéket. A táborból kiérve egy rendezett tóparti sétányon, a nádas felett látható kilátótorony felé vehettük az irányt. A fehér apró köves kanyargós utacska egy különleges hídra vezetett bennünket, amelynek a korlátjain számtalan lakatocska díszelgett, nevekkel, eseményekkel a lapjain. A fürdő fedett részében a rossz idő ellenére is kedvünkre megmerülhettünk, csúszdázhattunk. A táborban esténként hatalmas kártyacsaták zajlottak, és a társasjátékokat kedvelők is találtak partnereket. Végül orosházi városnéző programot is beiktattunk, amelyre Dottó közúti kisvonattal utazhattunk.

Felejthetetlen élményekkel indultunk haza, azzal a gondolattal, hogy jövőre visszatérünk Gyopárosfürdőre, mert nem tudtuk felfedezni öt nap alatt minden szépségét, értékét az Alföld kis gyöngyszemének.

Címkék#solt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!