Gazdaság

2016.07.23. 08:36

Jeruzsálemi levegő is eladó

Üzemképes villamost, jeruzsálemi levegőt és használt tűzifát is találhatunk az online adok-veszek oldalak árukínálatában: a kereskedelmi portálok nem csak a vásárolni kívánók, hanem a szórakozásra vágyók számára is széles kínálattal rendelkeznek.

Koós Kata

Az elmúlt években óriási népszerűségre tettek szert az internetes kereskedelmi oldalak. Az adok-veszek honlapok azonban nem pusztán a vásárolni vagy eladni kívánók számára nyújtanak hasznos ajánlatokat, a felkínált termékek böngészése szórakozásnak sem utolsó.

Akadt, aki vadászrepülőt értékesített egy külföldi webáruházban, de egy new yorki kórház halottasházából származó fagyasztószekrény is gazdára talált már az interneten. Sőt egy férfi Izland komplett szigetét hirdette meg hangsúlyozva, hogy az áru nem tartalmazza a híres énekest, Björköt.
Harry Potter láthatatlanná tévő köpenye vagy Scarlett Johansson használt papírzsebkendőjének eladásra kínálása után azt gondolhatnánk, nagyobb képtelenséget már nem találhat ki senki. Az emberi elme kreativitása azonban határtalan. Rövid keresgélés után ugyanis a hazai oldalakon is igazi gyöngyszemekre bukkanhatunk.

Vásárolhatunk többek között toalett elé helyezhető mini golf pályát mindössze 4990 forintért, hogy a legkisebb helyiségben eltöltött, esetlegesen hosszabb idő során se lehessen úrrá rajtunk a tétlenség vagy az unalom. Kapható továbbá konzervdobozba csomagolt, valódi, jeruzsálemi levegő is, melynek ára minimum 2400 forint, ugyanis licitálni lehet rá. Valamint akciós áron akár Heves megyéből származó, használt tűzifához is hozzájuthatunk.

Mindemellett feltalálták már az ölelő pasi pótló párnát is, mely nem más, mint egy fél férfitest egy kézzel, melynek mellkasára hajthatják fejüket a hölgyek, akiknek valamilyen okból nélkülözniük kell a férfitársaságot: a furcsa torzó ára minimum 8990 forint. A cserebere oldalak azonban a hölgytársaság híján lévő férfiakról sem felejtkeztek el, ugyanis tízezer forintért használt női fehérnemű is kapható.

Az eladásra szánt járművek tekintetében is valódi gyöngyszemekre bukkanhatunk. Miskolcon ugyanis 10 millió forintért eladó egy rendszeresen karbantartott, komplett sárga villamos üzemképes állapotban olyan extrákkal, mint a szelektív ajtónyitás és a hangos utastájékoztató berendezés. Akadnak azonban olyan ajánlatok is, melyeknél nem az eladásra szánt termék maga, hanem a hirdetés formája ad alkalmat a mosolygásra. Az egyik legnagyobb közösségi oldalon villámgyors megosztásokkal terjed ugyanis egy láthatóan már szebb napokat megélt, eladó Polski Fiat képe, melyet gazdája a népszerű mozifilm-sorozatra utalva a következő felirattal hirdet: „halott Transformer eladó”.

Külföldi kínálat

Kis nyelvtudással a külföldi honlapok árukínálata is vidám pillanatokkal ajándékozhatja meg a böngészőket. Kapható többek között óvszerjavító készlet, az Egyesült Királyságból pedig valaki „saját Jézus növesztő szettjét” bocsátotta eladásra elsősorban hívők számára, mely nem más, mint egy műanyag Jézus, mely tulajdonosa hitéhez hasonlóan naponta képes növekedni.

Koós Kata -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!