Kék hírek, bulvár

2016.07.22. 21:23

Buszról mentettek a tűzoltók

A kecskeméti hivatásos tűzoltók pénteken szituációs begyakorló gyakorlatot hajtottak végre a DAKK Dél-Alföldi Közlekedési Központ Zrt. kecskeméti telephelyén.

baon.hu

A gyakorlat feltételezése szerint egy autóbusz, melyen utasok is tartózkodtak, közlekedési balesetet szenvedett. A balesetben a sofőr, valamint az autóbuszon utazók is megsérültek, saját erejükből nem tudtak menekülni a roncsok közül. A mentési munkálatokat nehezítette, hogy a busz ajtaja nem nyílt ki, a tűzoltók csak feszítővágó segítségével tudták az ajtót felnyitni. A baleset során két ember a gépjármű alá szorult, az ő mentésüket is a tűzoltók végezték.

Kiérkezésük után a tűzoltók védősugár védelme mellett közelítették meg a buszt, a kárhelyparancsnok mentési csoportot alakított a sérültek felkutatására és kimentésére, valamint irányította a műszaki mentést. A gyakorlaton a katasztrófavédelemnél közösségi szolgálatát teljesítő diákok is részt vettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!