Közélet

2016.07.20. 21:19

Családbarát munkahely a bajai kórház

Átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által hatodik alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázat díjait. A nyertesek között van a Bajai Szent Rókus Kórház is.

Rab Rita

Az elismeréseket Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át a Magyar Állami Operaházban. Az elismerést 51 szervezet, intézmény, illetve cég képviselője vehette át. A nyertesek között van a Bajai Szent Rókus Kórház is, Dr. Tóth Gábor kórházigazgató főorvos tegnap mutatta be az elnyer díjat a helyi sajtó képviselőinek.

– Nagyon fontosnak tartjuk a család és a munkahely egységét, hogy a munkavállalás és a gyerekvállalás egymást erősítő tevékenység legyen. Nálunk a nap 24 órájában, három műszakban folyik az ellátás. Közel 1000 fős szakdolgozói létszám esetében, ahol döntő többségben nők dolgoznak, kiemelt jelentőségű ez a feladat. Eszmei díj ez számunkra, ami kifejezi azt az évek óta zajló törekvést, ami jellemzi a menedzsmentet – hangsúlyozta a kórházigazgató főorvos.

Hozzátette: A bajai kórházban a rekreáció éppoly kiemelt szerepet kap, mint a szakmai továbbképzések. Az immár családbarát munkahelyen évi egy alkalommal valamennyi osztály csapatépítő tréningen vesz részt, emellett konfliktuskezelést, kapcsolatépítő tréningeket is szerveznek. Mikuláskor kibérelik a jégpályát a kórházi dolgozók gyermekeinek, akik a nyári vakáció ideje alatt bejárnak étkezni. Az intézményben készített, úgynevezett Mac King menü ugyanis nagyon népszerű a gyerekek körében. Jövőre szeretnének ismét pályázni. Ha lehetőség nyílik rá, akkor munkahelyi ovit is létesítenek, hiszen valamikor a Deák Ferenc utca sarkán üzemelt a kórházi óvoda. Azt pedig egészen biztos, hogy nyári napközit létesítenek, hiszen sok családnak problémát jelent a gyerekek nyári felügyelete.

Göbl Vilmosné ápolási igazgató arról beszélt, hogy igyekeznek rugalmasan kezelni az anyukák kéréseit. – Mi ismerjük minden dolgozónkat és magától értetődően jól ismerjük a családi helyzetüket is. Ha tudunk, akkor segítünk legyen az iskolakezdés, gyermekek megbetegedése, gyedről, gyesről a munka világába való visszatérés. Tóth Gábor is úgy vélekedik, ahogy az EMMI pályázatának kiírói: motiváltabbak lesznek a munkavállalók, ha családbarát intézkedéseket tapasztalnak a munkahelyükön.
A pályázatok elbírálása során egyszerre értékelték a munkahelyek már meglévő és tervezett családbarát intézkedéseit. A pályázati kiírás szerint a díjazottak az erkölcsi elismerés mellett legfeljebb kétmillió forintos támogatást is elnyerhettek. A díj kommunikációs értéket is képvisel, hiszen a cím egy évig tartó használati jogának elnyerése hozzájárul a nyertes vállalatok és szervezetek pozitív munkáltatói arculatának kialakításához.

 

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!